Aynacı; Gölcük Belediyesinin Politikası "DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN"

Gölcük Belediye Başkanı’nın, ‘Gölcük’ün adının kültür, sanat ve sporla anılmasını istiyoruz’ şeklinde bir açıklaması oldu. 
Geride bıraktığımız 4,5 yılda ilçeyi yöneten kendisi değilmiş gibi şimdi yaptığı bu açıklama, talihsiz olmuştur. 

Bizler de Gölcük’ün adının kültürle, sanatla ve sporla duyurulmasını istiyoruz. Ancak bunların gerçekçi, samimi projelerle yapılmasını bekliyoruz.  Mış gibi projeler yapılmasın. Sadece faaliyet raporlarında yazılsın diye de etkinlikler yapılmasın. Yaptığınız etkinliklere halkın daha çok dahil olmasını ve bir katma değer oluşturulmasını önemsiyoruz” 

“Ahşap heykel sempozyumu" 

Gölcük için büyük bir projedir. Yıllardır pandemi bahanesi ile sönük geçirilmiştir. Bundan sonraki süreçte uluslararası alanda ses getirecek, ulusal basında gündem olacak ve daha da önemlisi Değirmendere ve Gölcük’ün tanıtımında, turizmde lider hale getirebilecek bir organizasyon yapılmalıdır. 3 farklı ülkeden yabancı sanatçılar ve 3 Türk sanatçı dahil toplam 6 sanatçı ile yapılan bu yılki organizasyon, keşke daha önceki yıllarda olduğu gibi daha fazlı katılımcı sanatçı ve bu çalışmaları ele alan farklı üniversitelerden de katılımla yapılmış olsaydı. Bu etkinlik sadece Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda değil, mesela Gölcük Anıtpark içerisinde, birkaç sanatçının yer alması ile yapılabilirdi. Böylece hem kent merkezindeki halkı bu organizasyona katmış olur hem de merkezdeki ticareti hareketlendirmek için fırsat oluşturulurdu”

“ Neden bu kadar sıradanlaştırılıyor ?” “Eskiden Nakışlı Kırkyama Festivali yapılır ve farklı ülkelerden sanatçılar ilçemize getirilirdi. Bu festival de kapsamı küçültülerek el sanatları festivaline çevrildi ve artık yurtdışından sanatçı çağırılmıyor. Uluslararası olan festivaller, neden bu kadar sıradan hale getiriliyor? Ulusal medyada bile gündeme gelmeyen bu festival, halkla iç içe geçirilebiliyor mu? Bu etkinlik, gerçek manada kaç kişiye ulaştırılabiliyor? Ve neden sadece Değirmendere’de yapılıyor? Söylemlerinizle eylemleriniz neden birbirini tutmuyor?” 

“Her görüş ve düşünceden yazarları çağıralım”

 “Kültürel faaliyetler denildiği zaman neden sadece bir yerlerde şarkı türkü çalsın, eğlenilsin geliyor akıllarınıza? Her görüş ve düşünceden yazarları çağırsak, söyleyişiler yapılsa, onlar kitaplarını tanıtsa, sorular sorulup cevaplar dinlense olmaz mı? 

Bu ilçemiz için gerçek anlamda kültürel bir çalışma olmaz mı? Bu da ilçemizin sahillerinde, Ulaşlı’dan Kavaklı’ya birçok noktada yapılabilir. Yine hem sahillerimizi gündeme getirmiş hem de esnafımıza katkı sağlamış olmaz mıyız? Ya da kültür merkezlerinde düzenlense, ulusal basının da dikkatini çekecek isimlerle Gölcük kültür sohbetleri yapılsa olmaz mı?”
“”
 Gölcükspor ve Değirmenderespor Nerde? 

“Spor, ilçemiz için tanıtımda en önemli araç değil midir? Peki Gölcükspor, 37 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lig’e düşmedi mi? Ve elimizdeki en kıymetli parçayı kaybetmedik mi? Hani sporla gündeme gelecektik? Sanırım başarısızlıklarla gündeme geleceğiz. Burada hedef, ilçenin en büyük takımı olan Gölcükspor’u önce 3. Lig, sonra daha yukarılara çıkarmak olmalı. Bunun içinde ilçedeki diğer amatör kulüplerin Gölcükspor için oyuncu yetiştiren, böylece kendi ilçemiz gençlerine spor yapma imkanı sağlayan yerler olması daha doğru olacaktır. Amatör kulüpler yetiştirmek yerine başka takımlardan transfer yaparak para harcanacak yer olmamalı. Ayrıca birçok kulübe destek olamayan belediye de ağırlıklı tek noktaya kanalize olacaktır. Kulüpler akıllı yönetilirse zaten belediyelere de yük olmaktan kurtulacaklardır”

“Değirmenderespor sahipsiz kaldı”

“İkinci bir konu, 37 yıl sonra profesyonel ligden bölgesel amatör lige düşen Gölcükspor’un ardından geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de oynayıp bu yıl amatöre katılamayan Değirmenderespor’u nasıl izah edeceksiniz? Yılların köklü kulübü olan Değirmenderespor’un sahipsiz kalması, sizin spora verdiğiniz değeri mi gösteriyor? Geride bıraktığınız 4,5 yılda spor alanında neyi başardınız da bundan sonra sporda başarıdan bahsetmektesiniz? Amatör kulüplerimiz, sadece futboldan ibaret değil. Basketbol, voleybol, güreş, özellikle yağlı güreş gibi alanlarda da gençlerin yolu açılmalıdır. Jimnastik ve tenisle ilgilenmek isteyen birçok genç ve çocuğumuz, yeterli sayıda kulüp ve çalışma alanı olmadığından bu sporları başlamadan bırakmak zorunda kalmıyor mu? Yazın belediyemizin organizasyonunda yapılan kum futbolu, sokak basketbolu, plaj voleybolu gibi etkinlikler de yine sadece bir bölgeye sıkıştırılıyor. Bu etkinliklerin diğer alanlara da yayılması gerekmektedir” 

“Ortak akılla birçok projemizi hazırlıyoruz. Yapılan işlerin gerçek anlamda ilçemize katma değer sağlayacak, her kesime ulaşacak, en önemlisi de insanımızı mutlu etmeye yönelik çalışmalar olması için kafa yoruyoruz. Yürekten yapacağımız çalışmalarla Gölcük’ün marka bir ilçe olması hiç de zor değil. Bu anlamda çok kıymetli projeler üretiyor ve bunları artık halkımıza anlatmak için gün sayıyoruz. Gölcük’ü hak ettiği şekilde yönetmek, insanımızın Gölcük’ten başka bir yerde huzur aramasına gerek kalmayacak şekilde projeleri hazırlayıp gerçekleştirmek için halkımızın desteğini istiyor, yerel seçimlerde oylarını İYİ Parti’ye vermelerini istiyoruz.”